sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Spring break (skriver om det såhär en månad efter att vi var där :D )

Nej nu måste jag verkligen ta och skärpa mig med det här bloggandet, har gått en månad sen jag sist skrev och det har hänt massvis med saker. Det är väl best om jag börjar med sring break, lovade ju att jag skulle skriva mera om det. Så vi åkte alltså ner till Missouri, statet söder om oss.

veckan före vi skulle åka for en tornado genom branson och förstöre ett antal hus och byggnader så för en stund var vi inte säkra om vi kunde åka, men sen åkte vi ändå. Och det underliga är att Branson är ett bergigt område och oftast dör tornadona när dom kommer till berg.Två av Matts bröder lever i Branson så det var väl en av orsakerna att vi åkte dit. Staden Branson är en turist stad, inte så mycket utlänningar många Americaner sjäva åker dit på sommaren. det finns massvis med hotell och semester bostäder dit. Och sen är Branson också känd för sina dinner shows. Och sen massor med museer och minigolfbanor och go cart banor.
Här är ett av husen som total förstördes.

Det tog typ 6 timmar att köra till Branson och på vägen stannade vi och köpte lite ost att snacksa från Oseola Cheese, jag måste ju bara posera med skylten!


Veckan ve spenderade i Branson bodde vi då i en condo, semester bostad.
Saker som vi då gjorde under den veckan, vi...

for till ett Titanic museum som var shaped som Titanic


Vi for och såg på Dolly Parton's Dixie Stampede. Det var då en dinner show. All mat var finger food, dvs man fick inga bestick. Som förrätt hadde vi nån soppa, och den där soppskålen hade en kahva så att man kunde bara ryystää den där soppan. Sen fick vi en hel kyckling, en skiva smoked ham, en ungspotatis och majs kolv (asså den där hela majssen med kornen ännu fast i den där mitten juttun). Och sen som efterrätt fick vi nånslags äppel pastry juttu. Och istället för glas drack vifrån tomma syltburkar. Och medan vi åt såg vi få en show. Det var en show med hästar, det var liksom amerikas historia och dom hade faktiskt delat publiken i North och South och sen så tog dom vissa mänskor till arenan och så fick då North och South poänd depending on vem som vann. Man fick då inte ta bilder under showen så jag sätter nu några bilder från deras hemsida
Sen spela vi minigolf på 3 eller 4 olika banor och dom hade alla något tema, en va sjörövar och en va dinosaurie och en var guldgruva.


Jag spela förstås med den ljusröda bollen!!!

En dag var vi bara uttråkade så vi körde till Missouris granstat Arkansas, vi gjorde nu inget speciellt där bara cruisade runt.Sen gjorde vi förtsås lite shopping och hittade min favoritbutik Charlotte russe, sku typ kunna köpa allt därifrån! Hittade två par superfina klackisar, lite smycken och en toppi!

En trevlig liten shopping gataPINK HIGH HEELS <3

Sen for vi till nåt helt random museum, det var ett college i Branson som ägde museet och dom hadde massor med gamla saker dit, allt fråm möbler till vapen till uppstoppade djur o sånt.


dom här såg ut som någo teletappinVi for också till silverdollar city som är en nöjespark gruvstad från typ 1800 eller tidiga 1900-talet.


Sen till några coola ställen vi åt på. En dag åkte vi då med Mary som är Brads fru som är Matts bror, till Lamberts Cafe. Och det speciella med den här platsen är att dom kastar semlor och så får man massor med extra stuff. Så man beställer då sin portion, men sen går servitriser runt och frågar om du villa ha semlor och sem kastar dom semlor till dig. Så semlor flyger från ena sidan salen till den andra. och sen frågar dom om du vill ha fried okra och bönor och sånt och så serverar dom dig det frånen stor bytta.


sen åt jag också dom bästa American pankakes nånsin och jag har ätit ett antal av dom under det här året, men dom här stal nog potten. Vi for på morgonmål till det här ena stället som var kind of som en pikaruokala men ssamtidigt som en 50-tals diner.Chocolate chip pancakes med chokolate milk i bakgrunden ahhhhhhh <3

Sen åt vi också på Uptown cafe som var som en 50-tals paikka ocksåDet här var då typ va i gjorde under vår vecka där vi gjorde också någo andra småsaker så som hadde BBQ kväll hos Matts bror och då träffade jag Matts båda bröder och deras fruar och så kom också en kusin men man och 4 barn och sånt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti