maanantai 23. huhtikuuta 2012

Fashin show, bridal shower, wedding, prom....

Nåja sen veckan efter spring break så hände det inte så mycket. Tisdagen mars 27 hade jag min första track meet (friidrotts tävling), jag sprang 3 lopp, 4x100m stafett, 4x200m staffett och en Sprint medley där jag sprang 100m. Det var en pre season meet så vi tävlade bara mot en skola,Waukee High school. Tävligen hölls på deras bana så vi fick då lämna skolan lite tidigare och vi packade oss alla i 2 skol bussar och åkte till Waukee som är typ 45 min från oss. Det var en helt megavarm och solig dag.

Jag i min track ''uniform'', kanske inte bästa kuvakulman,men anyways toppen säger Ames och shortsen också.

Sen nästa dag hade jag dress rehearsal för Ames High Fashion Show som var på torsdagen. Studernade hade då själv sytt klader och så hade vi modeller. Jag tror vi hade typ 60 modeller som alla hade en outfit, sen hade vi en runway i vårt auditorium.

Min klänning för fashion show, har också på mig mina klackskor som ja köpte i Branson!

Sydni (som hade fixat min klänning) och Ashton

Sydni med alla sina modeller

sen på fredagen hade jag track meet nr. 2 som var home meet, dvs här i Ames.Det dumma med track meets är då att dom tar typ hela natten, vi måst vara på plats 4pm för att värma upp och sånt och sen 5 pm börjar track meet och sen håller det på till 9-10pm, så du är på plats typ 5 timmar och dina race tar typ 1 min tillsammans förutom om du är distance runner och springer 3000m eller 1500m eller nåt sånt. Det positiva är ju att du har roligt med kaverin medan du väntar på att springa. Fredagen 30 mars var då inte en rolig track meet för mig för det var Jasons födis och jag hamnade spendera hela kvällen på track meet istället för att fira med honom. men hade i alla fall fixat världens bästa födiskort åt honom.

Det här är då en stor planch som jag gjorde till ett kort och ja hittade massor med lustiga bilder av Jason, han är typ aldri normal på foton.

Sen lördagen sista mars hade vi Bridal shower åt Christa som sku gifta sig med Aaron Terris sån. Här har man då bridal showers för bruden före bröllopet och bruden får då gåvor och så äter man kaka och leker lustiga lekar och sånt. det är som baby shower, om nån har hört om det, som man har åt en mamma före hon får ett barn.Här är då snacksbordet

Kakan i bröllops färgerna, var typ den bästa kakan jag nånsin ätit

Christa öppnar presenter


Sen på söndagen så färgade jag mitt hår helt sådär extempore. gav frissan pretty much helt fria händer så det blev super blont men en cool röd rand i nacken, det tog lite tid att vänja sig.

Me being goofy with my new hair
den där röda randen syns när mitt hår är uppsatt

Sen så fick vi en sköldpadda, vi som inte har tillräckligt med husdjur från förr ;) vi har ju altså 2 hundar,3 katter, en mus, 3 fåglar, hermit krabbs och nu en sköldpadda. Den heter Elli och är 4 år, det är en Russian tortoise och den kan leva upp till 80 år!

Sen den nästa tisdagen hade jag inte track practice för halva teamet for på en track meet, annars har jag ju träningar varje dag efter skolan. Så för att jag hade en ledig eftermiddag så bestämde vi med Jason att fara på leffa. Vi for och såg the Huger games. Jason och jag har båda läst alla böckerna i serien och det är jättekonstigt för Jason läser aldrig något, spelar bara sina video spel, men dom här böckerna som är typ 300 sidor läste han alla i typ 2 veckor. Och så måste jag ju också läsa dom och dom var ju nog bra. Så vi for och såg på den leffan och jag åt för förta gången i mitt liv popcorn i leffan. Det var gått och flotigt, dom hälle faktisk nån smörjuttu över dom där popcornen, så int undra på att det var gott. Har föresten blivit helt kär i popcorn hit, förr tyckte jag att det smakade som paff, men det är ju riktigt gott. Men joo jason och jag var extremt missnöjda med filmen,den sög i jämförelse med böckerna.


sen var det ju påskveckoslut. Vi gjorde nu inget speciellt. men som tur hade mamma skicka lite påsk juttun till mig från Finland!
I paketet fanns också chokoägg, men jag hade redan mumsat i mig dom före jag  hokade att ta en bild och så fanns det choko till Jason också.

sen förra veckoslutet var det då BRÖLLOP som gällde. På fredagen hade vi wedding rehearsal i kyrkan och rehearsal dinner. Och sen på lördagen gällde det då, vi for till kyrkan typ 10 på morgonen och hade vårar hår och make up fixade. Sen typ 12 började vi ta officiella foton, och 4pm började bröllopet. Först  kom då alla brides maids och grooms men in, först så kom då Jason och jag in i kyrkan, sen Andrew (jasons bror) och Christas kusin, sen Steven (jasons bror) och Christas syster, och sen Ben (Aaron's bestman) och Christas andra syster som var hennes maid of honor. Prästen och Aaron, the groom var då ren i kyrkan före vi kom in. Sen kom då flower girl och ring bearer. Och sen tillsist Christa med sin pappa som kom för att give her away. Sen var det seremonin och sen for vi alla ut. Och sen när brudparet kom ut ur kyrkan blåste vi såpbublor på dom.

alla bridesmaids fick då en sånhär pink kasse med saker för lördagen så som lite snacks, vatten, minitandborste, lippgloss, smyckena som vi skulle ha på, hand sanitiser etc...

Mitt hår fixat


Officiella vessa bilden, måste ju allti ta några av dom :)

Bridesmaids buketterna

Här decoreras brudparets bil

Jason med bodyguard face


                Flower girl & ring bearer

Jag håller här på med något helt eget, vi dansade ill YMCA så alla fick coola hattarSen efter ceremonin körde vi då till platsen där the reception was held. Vi åt en god tre rätters middag och sen hade vi kaka, och jag måste säga att den kakan var bara såååå good.

Sen så efter ätadet och dansadet måste vi fara för jag skulle ännu på prom, men förstås började storma och vi kunde inte lämna stället för dom lät inte folk fara ut, och på radion hade dom stormvarningar. Så jag började panikera att jag skulle missa prom. Nå 9 tiden kunde vi då lämna stället, och vi kom hem typ 9.40pm och dom slöpper inte folk in till prom efter 10pm. Så jag literally slet av mig min bridesmaids klänning och hoppade in i min prom klänning och förstos var min promklänning jättesvår att få på så jag stor panikrade, men 10 min senare hade jag klänningen på mig. Och sen körde vi så fort vi kunde genom stan och jag kom till skolan typ 10.05pm luckily så släppte dom ännu in mig.

Temat för årets prom var ''Happily ever after''. Prom var sedan super roligt, jag var så lättad över att jag kom i tid att jag var helt hysterisk typ den första timmen. Sen vid midnight var prom över.

Sen for jag hem och bytte till vanliga kläder och kom tillbaka till skolan till after prom. Vi fick då feik pengar och vi kunde köpa lotter och man kunde vinna ipads, ipods, tvn, o andra mindre saker. Jag vann då förtås inte något, skulle ha varit helt najs med en free ipad elr nåt. Sen kunde vi också gamble för att vinna mera pengar. Sen fanns de också en mega pomppulinna som var en tävligsbana, och bungee run var man då satte på sig en väst som var fast i ett töjande rep och sen sku man springa och sånt. Sen fanns det massvis med mat att äta, allt från kinesiskt,och pizza till pannkakor och glass. Och sen typ 3 tiden hade vi en hypnotist.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti