keskiviikko 22. helmikuuta 2012

tänkte nu lite uppdarera över saker som hänt under senaste veckorna. Sätter massor med bilder.
okej, det här är ungefär 4 veckor seda, och det här är det mesta snö vi fått. Det var söndag till måndag natten, först fick vi isigt regn som sedan gick över till snö. Det var kanse max. 5 cm snö. men p.g.a. att det var så halt så hade vi 2 hour delay. Det betyder att vår skola började 2 timmar senare än vanligt, 9.50 am istället för 7.50. Det verkade otroligt dumt att skolan började 2 timmer senare p.g.a 5 cm snö, men här kör ju största delen av high school studenterna bil, så det är mera trafik. Och så var det ju ganska skönt att få gå tillbaka och sova för över 1 timme. Den här snön smalt då bort i bara några dagar och vi har inte fått nå mer snö sen dess. Det har varit en onormalt varm vinter.



Vi for då en dag till Applebee's för supper och dom hade då nå lotteri juttu dit och jag van en ISU (iowa state university = college här i Ames) pipo. Jag vinner aldri nåt så jag var överraskad. Inte för att jag behöver en pipo hit när det är så varmt.

Terri har blivit vän med vår frissa, så hon kom hem till oss och färgade och klippte våra hår. Här får Jason highlights.


Familjen foliohuvud, terri hade också folio i huvve, men vid det här laget höll frissan ännu på och fixa hennes hår.

Det nästa veckoslutet (typ 3 veckor sen) var all snö borta och jag kunde gå ut på lenkki i bara huppare.


January 31, det var typ +15celsius och soligt, så jag for ut på lenkki i shorts och t-skjorta.


Torsdagen tre veckor sen skrev alla utom seniors nationella prov, så vi seniors hade då en timme ledigt. Sydni och jag bestämde oss för att fara till downtown till coffee house.




Två veckor sedan var det då vår skolas musikal!!! Jag hjälpte till med sminket.Det var otroligt roligt! Här är då lite bilder från omklädningsrummet.


Här är då hela make-up teamet plus Ashton (i mitten) som var med i musikalen.


Sen efter att vi sminkat var det dags att se själva musikalen. Den hette State fair och hände då i Iowa.



samma veckoslut som musikalen for jag också äntligen coh såg den nyaste twilight leffan (såhär 3 månader efter att den kom ut). Jag for med Christa (hon vars bridesmaid jag skall vara i April), vi for till dollar theatre. Dom visar då filmer som inte mera visas i leffan och det kostar bara $1-1.5 (dvs 70 cent till 1 €)



Förr förra fredagen for jag med sydni och såg på Woman in black. Själva storyn var inte super skrämmande, men det var massor med plötsliga grejjer som fick mig att hoppa till.
Sen på lördagen var det Winter dance, vi for först till Ashton's hus och tog bilder, det hör alltid till att man tar bilder före. Sen åt vi middag hos ashton. Ashtons pappa kokkade Thai mat, för han har bott några år i Thailand. Det var otroligt gått.

Noodle soup


Thai fried rice och nåt kött, mums!

Som efterrätt hade vi brownies med glass och hot fudge (helt amerikanskt), den bästa brownien jag ätit.

Sen före vi for till själva danssen, for vi till perfect games (bowling & spel plats) och spelade ett spel av lasor tag (som megazone i finland). Det var otroligt roligt att springa omkring i klänning och högklackade skor och skjuta varandra med laser vapen i mörkret.


Winter dance var då som ett högstadie disco fast i finare klänningar. Temat var neon nights och när vi kom in fick vi glow sticks o cafeterian var decorerad i neon färger.

Förra måndagen hade jag då kör konser, och hela kören hade då dom här röda kapporna på.
Här är då jag, Daniel och Andrea(hon är också utbyteselev, från ukraina)

Förra måndagen började också mina track övningar (friidrott). Jag kommer att springa, troligtvis sprinter. Vår coach är helt super, han är så excited och vi har inte haft en likadan träning två gånger.

För Valentine's day kunde man då skicka crush cans. Crush är då typ som fanta, men de lustiga är ju att du också har en crush på nån, så man skicka då dom till mänskor man tycker om eller är fötjust i. det var en flicka som fick 100 crush cans av en och samma pojke. Saken med det var då att freshman year var dom ihop, och då skickade han 25 crush cans åt henne. Sen så breaka dom up, men han skicka 50 crush cans ändå sophomore year. Sen blev det då nästan en tradition så junior year (förra året) skickade han 75 och det här året 100.  Han betalade typ $60-70.


Måste ju då bara få lite nya träningskläder såhär när jag började med track. Hittade två helt super ljuvliga neon hupparen o sen helt perus jumppa byxor.



Hoppas dom här pigga färgerna ger mig inspiration till att träna extra hårt, för det behövs! Har ju inte rört på mig sådär hemskt mycket sen cheerleading slutade typ i november. Gick på lenkki några gånger under veckorna före track för att inte vara helt död, och så har jag ju haft jumppa varje dag i skolan nu i 6 veckor. Track är hårt men roligt, förra tisdagen trodde jag att jag skulle spy och svimma för vi hade en sån hård träning, men efteråt kände jag mig så super. Dom flesta dagarna har vi varit ute, för vi har ju ingen snö och i huppare går det riktigt bra. Vissa dagar har det t.o.m. varit shorts och t-skjorts väder.


Igår hade vi då pool workout istället för springing i track, vår skola har ju en egen simhall!!! Det var roligt och lite omväxling, fast alla våra träningar hittils har varit olika.

Simhallen är lixom rund och i mitten finns en 25m bassäng, med typ 10 banor. Alla hobbyn är ju i skolan här, så vi har simhall, egen amerikansk fotbolls plan, track för friidrott, två stora jumppasalar för koris och volleyball och skoljumppa, egen punttis, om man spelar insttrument så har skolan band och sånt. ja och så har vi ju wrestling sal. Fodis planer och softball plan.

Det här var nu senaste månaden i ett nötskal.

 

1 kommentti:

  1. hääärlit att du uppdatera sånhän lång juttu!! <3 miss youuuuuuuuuuuu<3
    o hördu, av vem fick du en crush can ;)))))))

    VastaaPoista